O societate medicala moderna: Societatea Romana de Reumatologie

Dedicatie in principal celor care stabilesc agenda congreselor nationale si regionale ale medicilor

Vorbeam deunazi cu doamna Profesor Ruxandra Ionescu, un profesionist pe care il admir si cu care am mai avut placerea de a interactiona in trecut, si incercam sa o conving cum ca ar fi potrivit sa modernizeze intrucatva agenda congreselor de specialitate. Spuneam ca astfel de eveniment poate fi o ocazie buna de a inspira medicii nu doar in directia de a deveni specialisti mai buni dar si in directii conexe exercitarii profesiei medicale cum ar fi managementul personalului, marketingul serviciilor, dezvoltarea abilitatilor de a prezenta in public, abilitati de comunicare cu pacienti, apartinatori, personalul propriu. Am mai scris despre asta aici (Subiecte „ROCK-STAR” pentru viitoarele tale prezentari la congresele nationale) si aici (continuarea). Va invit sa le cititi.

Curand aveam sa ma aflu in postura vanzatorului de castraveti la gradinar. Doamna Profesor mi-a spus ca deja are incluse astfel de idei in agenda congresului.

Ajuns acasa aveam sa consult agenda de pe situl congresului.

Am gasit acolo urmatoarele subiecte:

  • Cum sa scrii o lucrare stiintifica
  • Cum sa creezi o prezentare de succes
  • Dezvoltarea unui chestionar cu raspunsuri multiple
  • Cum sa faci designul unui studiu clinic bun

Ca o paranteza tin sa mentionez ca cea mai frumoasa prezentare medicala a unor medici pe care am vazut-o eu a fost un „duet” oferit de doi reumatologi: dr. Florian Berghea si dr. Andra Balanescu.

In plus, intr-o zi de congres au oferit loc si asistentelor din reumatologie sa se organizeze si sa se dezvolte.

Si, mai mult decat atat, au un spatiu in care comunica si asociatiile de pacienti cu afetiuni reumatologice.

In cele din urma am fost incantat sa fi (re)gasit un asa „gradinar”.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu