Înainte de toate, pentru cine această carte?
1. În primul rând, celor care sunt cu adevărat fascinați de componenta umană a sintagmei medicină umană fie ei medici, farmaciști, psihologi, asistenți medicali și celor care prin profesia lor intră în contact cu oameni care au nevoie de îngrijiri medicale, cu precădere celor care inovează, celor cărora le place să experimenteze interconectarea umană.
2. Apoi, pentru medicii care și-au obținut succesul prin sudoare și risc. Când am scris cartea Cine ești tu, doctore? mă temeam de judecata lor. La urma-urmei, cine sunt eu să le dau lor perspective, chiar celor care au realizat lucruri, dând examenele pe care eu nu le-am mai dat, asumându-și riscuri și practicând cu succes profesia la care eu am renunțat. După aproximativ o jumătate de an, aveam să înțeleg că cei mai fideli cititori mi-au fost chiar ei și nu cei aflați la început de carieră pe care eu speram inocent să îi conving de câte ceva. Tocmai aceia care și-au clădit cariera pe multe încercări și, adeseori, pe eșecuri.
3. Apoi celor care simt că viața sau sistemul i-a îndepărtat fără încuviințarea lor de dezideratul absolventului de liceu, al celui care, într-o zi de iulie fierbinte, mergea să dea examen la medicină, i-a îndepărtat de speranțele de împlinire umană și profesională ale absolventului din anul șase sau de bucuria succesului resimțită atunci când și-au ales specialitatea pentru rezidențiat.
4. Celor care se simt copleșiți și poate, pe alocuri, chiar îngenuncheați de un sistem profund nedrept și inuman. Celor care au obosit să mai găsească sensul, omenia, înțelegerea și compasiunea colegilor și administratorilor lor atunci când aceștia le cer să facă lucruri pe care le consideră non-etice dacă nu de-a dreptul imorale. Celor care au obosit să mai aștepte, să mai caute sau să mai lupte.
5. Nu în ultimul rând, deși știu că puțini vor citi, celor tineri aflați la început de drum. Celor cărora le este dificil să separe ceea ce instinctul moral le spune că ar trebui făcut de ceea ce văd că se întâmplă acolo unde se formează ca profesioniști. Celor care, prin lipsa de experiență sau a unor mentori de încredere, au dificultăți în a separa bobul de neghină și simt că trăiesc într-un sistem cu prea multe repere în mișcare.
Ce tratează cartea?
Este o pledoarie despre compasiune, comunicare și dezvățarea de cutumele contraproductive în actul medical. Autorul argumentează cu ajutorul unor anecdote și observații de ce avem nevoie toți cei implicați de mai multă compasiune, ce am putea face, cum și cum ar putea arăta o posibilă destinație finală, o frumoasa luminița de la capătul tunelului. Argumentele sunt ancorate într-un număr considerabil de studii publicate, în general cercetare comportamentală la care comunitatea medicală este mai puțin expusă, iar în funcție de subiect, cititorul este îndrumat către alte lucrări consacrate, fie ele literatură sau surse video.
Preview carte
(apăsați full-screen, ecran întreg)
Cum pot cumpăra cartea ReUmanizati!
- Daca doriți autograf. Modalitatea de a achiziționa online cartea „Cine ești tu, Doctore?” este de a trimite o solicitare de achiziție carte (cu adresa de livrare si datele facturare, numar de telefon, si pe numele cui as putea sa fac o dedicatie) pe adresa iordache @ iordache.biz . Eliminati spatiile de dinainte si dupa @. Va vom scrie cand va fi facuta livrarea; de regula prima zi de luni consecutiva solicitarii. Cartea costa 50 de lei la care se adauga cheltuielile postale de cca 21 de lei daca platiti in avans cu OP in baza facturii sau 28 de lei daca alegeti sa platiti ramburs la curier. De asemenea, pentru comenzi mai mari de 10 bucati putem reconsidera pretul.
- Daca nu doriti autograf si posibil mai repede puteti accesa linkul acesta: https://flashmedical.ro/shop/hp/reumanizati/
- Amatorii de discount (nu mult 5%) pot incerca si aici https://www.librariadelfin.ro/carte/reumanizati-dr-nicolae-iordache–i111092 , aici existand in plus si niste tarife de curierat mai bune.