Tu, directore, de unde te inspiri?

Directore: de spital sau de policlinica, general, medical, economic, de achizitii, de ingrijiri sau chiar si sef de sectie, de casa judeteana de asigurari sau de directie judeteana de sanatate. Valabil si pentru reprezentanti ai primariilor si consiliilor judetene care au in responsabilitate sanatatea comunitatii lor.

Intre multele lucrui terne, contestabile sau chiar regretabile sunt si lucruri grozave facute de profesionisti pasionati si inspirati pentru sanatatea comunitatii pe care ei o deservesc. Cum afli de ele si cum te inspira? Si cine (te inspira)? Probelemele tale au fost si ale altora si unii au gasit solutii, poate ca merita sa afli de ele si sa discuti cu acestia. Avem cam aceeasi lege pentru toti si cam aceiasi bani (probabil ca putini). Cum de totusi altii fac mai bine iar altii mai prost? Te intereseaza?

Daca da, poate ca ar putea fi o optiune sa participi la o conferinta alturi de alti colegi de-ai tai dar si alaturi de cei care, ierarhic si juridic vorbind, va pot (si vor) face viata mai usoara sau mai grea: Conferința Națională Optimizarea, Performanța și Calitatea în Sănătate”Ana Hotels, Poiana Brașov 24 – 26 Martie 2017.

Din meniu (provizoriu):

 • Analiza principalelor aspecte sesizate de Curtea de Conturi in relatia cu institutiile din domeniul medical
 • Eficacitatea utilizarii infrastructurii. Cum poate infrastructura corecta sa ajute la cresterea veniturilor proprii
 • Actualitati in normarea de personal
 • Impactul financiar al administrarii judicioase de antibiotice in spital
 • Selfie cu sistemul de sanatate actual ( imaginea de ansamblu a sistemului actual de sanatate)
 • Consumul de medicamente in spitale
 • Farmaco-economia si cum construim corect bugetul unui spital
 • Imperative pentru o noua lege a sanatatii
 • Nereguli constatate in achizitiile publice
 • Proiecte europene
 • Finantarea dezvoltarii infrastructurii medicale prin creditare. Finantarea investitiilor de infrastructura de mari dimensiuni
 • Oamenii care au demonstrat ca se poate

Eu voi fi acolo si sper sa pot ajuta ca sa fie un eveniment deopotriva util si placut. Daca stii vreun director care si-ar dori sa se compare cu altii ca el, care sa-si doresca sa imbunatateasca lucrurile si care sa fie in cautare de idei noi si solutii poate ca nu strica sa ii transmiti aceasta informatie. Multumesc!

PS Despre primul astfel de eveniment, desfasurat la sfarsit de 2015, am scris aici.

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu