Tocmai de aceea

M-am întâlnit deunăzi cu o fosta colega de facultate, acum un medic specialist pe care îl respect. I-am povestit câte ceva despre noua mea carte despre prezentările în public din sfera sănătății. I-am mai menționat că esența este să se poziționeze în favoarea unei schimbări necesare și în care crede.

Mi-a spus că nu ar fi tot timpul oportună schimbarea și că mulți profesioniști au nevoie de informații.

Am respins ipoteza dar mi-a argumentat că, de exemplu, sunt medici interniști care tratează anumite afecțiuni în ciuda tuturor progreselor ultimilor ani, ca ”pe vremea când învățam noi pentru rezidențiat.”

Și-atunci totul s-a luminat. Tocmai de aceea trebuie promovată schimbarea. În ziua de azi informația medicală de bază este mai disponibilă ca oricând. Nu informația a lipsit ci îndemnul grijuliu de a o căuta, de a o înțelege și apoi folosi pentru o cauză mai bună.

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu