Sunt rezident – what next?

10440695_748431708538599_1030196471447333303_n Am să vă prezint o carte pentru apariția căreia, așa cum spune și autorul, sunt principalul “vinovat”!

L-am întâlnit pe Ștefan Gutue prin primăvara. Mă contactase el cumva pe Facebook după ce a citit “Cine ești tu, doctore?” și ne-am văzut la o bere. Mi-a povestit cu o plăcere amestecată cu multe alte sentimente despre devenirea lui. Am făcut ochii mari atunci când mi-a spus că a scris și el “în joaca” prin anul întâi o seamă de pagini despre experiența lui de rezident de chirurgie. Spunea că le-a mai dat unora să le citească și că aceștia au apreciat în special scriitura lui plină de umor. L-am rugat să îmi arate și mie ce a scris și, după ce am lecturat, i-am spus că merită o continuare. Consideram un păcat ca aceste gânduri și idei să rămână necunoscute multora dintre rezidenții care ar putea înțelege cum să își facă viața mai ușoară sau mai bună prin propriile lor resurse. Și mai ales etic!

Așa a ajuns să apară cartea Sunt rezident – what next?

Această carte este o călăuza prin labirintul devenirii unui chirurg așa cum este într-adevăr el în Romania începutului de secol XXI. Este un labirint real printr-un mediu care colcăie de virtuoși și incompetenți, de exemple de moralitate și de plăgi etice infect(at)e si nesuturate, de probleme de sistem, de irelevantă, de futilitate, de ironie a sortii, un mediu pauper și adeseori deprimant.

Cartea este mai degrabă o busolă decât un GPS pentru cel care dorește să navigheze prin acest labirint necartat.

Dacă ar fi să o compar cu un film, este mai degrabă filmul european de artă cu final în cel mai bun caz indecis decât unul hollywoodian cu case si masini scumpr si happy-end.

La final am sentimentul că vreau să dau înapoi și să schimb câte ceva în cursul acestui film sau al acestei vieți, căci despre viață e vorba în final. Acum, pentru că știu.

Însă un student sau rezident primește destulă înțelegere ca să facă ajustările lui la timp. Lectură plăcută celor interesați, eu am să ofer cartea cadou câtorva studenți dragi mie.

Comenzi aici.

Pagina Facebook a cartii.

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „Sunt rezident – what next?”

  1. Dati va rog click pe linkul din textul de deasupra unde scrie comenzi aici. Sper sa va ajute. Va multumesc pentru interes.

    Răspunde

Lasă un comentariu