Cui îi este rușine să spună că este medic în România?

Am ascultat ieri decanul Facultății de Medicină a UMF Carol Davila în cadrul unui eveniment. Între multe altele spunea că am ajuns în situația ca medicilor din țară să le fie rușine să spună ce profesie au.

Mă gândesc că poate știe dumneaei ceva ce mie îmi scapă. Rog pe cei care citesc acest articol să spună dacă este și cazul lor și, dacă da, de ce? Pentru a putea ține scorul v-aș ruga să spuneți și dacă este invers.

Apoi îmi voi spune și eu punctul de vedere.

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu