Poate cineva să îmi recomande un acupuncturist bun? Răspunsuri care ar trebui să dea de gândit. Medicilor.

Am primit la intrebarea de mai sus pusa pe FB vreo 10 recomandari. Am pretentia ca grupul meu de prieteni FB este oarecum selectat in anumite privinte. Adica, intre altele, include destul de multi medici. Am intrebat si de ce au facut recomandarea respectiva. Toate justificarile primite au fost din zona caracter, disponibilitate, grija/bunatate. Nimeni nu a mentionat neprovocat cat stie, unde a invatat, ce rezultate a avut!

Concluziile le trageti singuri. Iata cateva intrebari ajutatoare:

Cat de MARE este nevoia in zona medicala pentru caracter, disponibilitate, bunatate/ grija?

Cat de limitate sunt resursele noastre de a aprecia profesional la modul cat mai comprehensiv pe cineva dintr-o alta profesie?

Cat de mult ne preocupa (adica facem ceva consistent si consecvent pentru asta) aspecte din sfera caracter, disponibilitate, bunatate/ grija? Cum comparam asta cu alte preocupari?

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „Poate cineva să îmi recomande un acupuncturist bun? Răspunsuri care ar trebui să dea de gândit. Medicilor.”

  1. Un pacient nu-si da seama prea repede daca are de-a face cu un doctor bun, dar isi da repede seama daca are de-a face cu un om bun („baiat bun” in sensul pozitiv al expresiei).

    Răspunde
  2. Cam la concluzia asta am ajuns si eu dar cu mai multe cuvinte si usor mai vag. :-) Saptamana viitoare am sa o testez pe medici. Ce apreciaza ei la ati medici pe care ii admira? Sa vedem ce o iesi!

    Răspunde

Lasă un comentariu