In ce masura eu respect asistentele medicale?

La finalul prezentarii mele de la Congresul asistentelor de reumatologie am fost intrebat de o participanta in ce masura eu respect asistentele medicale.

Raspuns: in aceea si masura in care respect pe oricine care isi cinsteste profesia. Poate sa fie invatator, educator, ospatar sau fermier.

Clarificare: Asistent care lucreaza cu placere, isi respecta si trateaza pacientii profesionist si cu daruire: exceptional. Medic care lucreaza cu placere, isi respecta si trateaza pacientii profesionist si cu daruire: exceptional. La fel de exceptional. Medic care isi face de rusine profesia: jalnic. Cineva care a facut lucruri marete, deosebite in contextul lui profesional… super-exceptional.

Si este cazul ca asistentii sa nu se mai compare cu medicii ci fiecare cu el insusi sau cu el, cel de luna trecuta. Exista demnitate in (aproape) fiecare profesie.

Nicolae-Iordache Iordache (449 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Trimite comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.©2021 Cine ești tu, doctore? Termeni și condiții | Politica de confidențialitate