O carte necesara și, după caz, un cadou util cum rar găsim
Ambii mei părinți au părăsit timpuriu pe această lume chinuiți de cancer. Am multe gânduri care mă întunecă legat de ce aș fi putut face atunci, cum ar fi fost mai bine să mă port, cum să trăiesc acei ultimi ani, luni, săptămâni, zile ore și poate chiar minute din viața lor. Cartea Rosanei Nedelciu este scrisă cu emotie și, pe lângă faptul că ajută să înțelegi cum poți pansa deopotrivă rănile bolnavului și pe cele sufletești ale îngrijitorului, încurajează și în privința luptelor cu sistemul de sănătate (si reprezentanții lui), un sistem care ar trebui să fie mai blând cu acești oameni loviți de soartă. Ajută să răspunzi și să faci față multora dintre întrebările care abundă într-o astfel de perioadă: să urmezi sau nu tratamentul foarte agresiv, să cauți a doua și a zecea opinie, cum să gândești tratamentele alternative. Te ajută să trăiești în candoare și iubire vremuri care, altfel, sunt privite și simțite de noi ca fiind devastatoare.
Dacă știi pe cineva care are o astfel de provocare în familie, merită efortul de a-i dărui sau de a-l îndruma către această carte.
Unde o puteți găsi?
http://www.iubirenucancer.ro/comanda-cartea/ers
Eu am solicitat și am primit-o și cu autograf.
Notă: Acest demers al meu nu este unul de marketing ci este rezultatul faptului că apreciez cartea și chiar cred că, undeva, cineva are nevoie în acest moment de ea dar nu știe că există. Știu că am întâlnit cândva autoarea cărții dar nu-mi mai amitesc bine când și de ce.
Partajează pe WhatsApp
Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.