Doctorita, generozitatea si pandantivul OCCHIO

Pe doctorita Dacia Hancu, oftalmolog in Targu Mures am intalnit-o la un seminar privat de oftalmologie la Sovata. Am vorbit despre cartea „Cine esti tu, doctore?” si despre motivele pentru care medicii ar face bine sa se ingrijeasca de brandul lor pe mai multe niveluri.

Despre domina sa:

La Sovata s-a aratat interesata de ideile noastre si, mai ales de felul in care ar putea sa isi popularizeze o inovatie patentata si anume pandantivul OCCHIO.pandantiv Am fost impresionat pentru ca arareori am sansa sa intalnesc un medic care a brevetat ceva. Mi-a placut sa constat cum un medic vede ca oamenii au o nevoie si ca se gandeste sa faca ceva pentru a da o solutie care, si mai mult, sa ofere o nota de distinctie. OCCHIO este un pandantiv care, pe langa rolul de accesoriu vestimentar, poate, multumita unei lentile atasate sa ajute purtatoarea (de regula ajunsa la varsta presbitismului) sa poata citi cu eleganta un meniu, o eticheta scrisa marunt (ca mai toate in zilele noastre) sau un text pe un telefon mobil. 

In cele din urma a ales sa lanseze pandantivul in cadrul unui eveniment local si pentru fiecare pandantiv vandut sa ofere o pereche de ochelari unor copii care altfel si i-ar procura cu mai mare greutate.

Implicata in toate aceste activitati dr. Dacia Hincu mi-a creat impresia unui medic generos. Mi-a spus ca de cand face gesturi profesionale caritabile substantiale se descurca tot mai bine. Nu stiu de ce dar nu m-am mirat mai deloc.

Lagandu-se mai mult de promovarea vederii sanatoase la copii a fost cautata din ce in ce mai mult de copii. La un moment dat mentiona ca face din ce in ce mai putine interventii chirurgicale gen cataracta dar ca nu o ia ca pe un semn rau. „Ma bucur la gandul ca, daca depistez si tratez la timp un copil ii ofer o vedere buna toata viata.”

 

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu