Cum să îți imaginezi un proces care să te ajute în viața de zi cu zi?

8341823303_2642c5215fÎn tehnologie, de multe ori soluția pornește de la o idee. Dacă stai și analizezi o nevoie de-a ta, și îți poți imagina un proces tehnologic prin care să se poată rezolva acea problemă, poți găsi și soluția pe care o cauți.

De exemplu, să zicem că pornești calculatorul și vrei ca primul lucru pe care să îl faci e să îți citești emailul. Apoi asculți  dai drumul la muzică și, în final, intri pe net.

Cum ai putea automatiza procesele? Păi probabil vrei ca la pornirea calculatorului să pornească automat trei programe – clientul de email, programul de ascultat muzică și browserul de Internet.

Apoi, poate ajungi în fiecare zi la muncă între 9 și 9:10, și tu începi munca la 9:30, timp în care iei micul dejun. Dar întotdeauna la 9:30 ești la birou. Cum ar fi ca PC-ul  să pornească automat la 9:25, și la 9:30 să ai deja aplicațiile deschise, totul pornit și gata de lucru? Există plăci de bază care permit setarea unei alarme, și pot face ca calculatorul să pornească singur la o anumită oră.

Iar dacă nu ai o astfel de placă de bază, există și soluții tehnice mai avansate, cum sunt cele oferite de site-ul RoboFun .

Hai să intrăm și în domeniul aplicațiilor pe Internet.

Cum ar fi să ai un program care să îți permită să te loghezi în două conturi de Yahoo! Mail sau Gmail în același timp? Cum ar fi să poți folosi două conturi de Facebook în același timp? Răspunsul e că există mai mult de o soluție la problema asta:

  • În majoritatea browserelor moderne, poți deschide un incognito window, un private browsing window sau ceva similar, și să te loghezi în orice site a doua oară, fără teama că una din sesiuni ar putea-o afecta pe cealaltă. (în fine, este aceeași adresă de IP, dar în general asta nu dă vreo problemă).
  • Pentru multe browser-e open există opțiunea dea  folosi o variantă similară de browser, bazată pe aceeași dezvoltare. Cu alte cuvinte, poți avea Chrome instalat, dar poți avea și Chromium, care e o variantă oficială a Google și care îți dă un alt browser. Pentru FireFox, există opțiunea de a instala Maxthon, care e un browser bazat pe FireFox. Dar există multe alte browser-e bazate pe Chrome și FireFox care îți permit, foarte ușor, să ai mai multe browser-e diferite în același PC. Există mici diferențe între varianta originală și copia adaptată, dar pentru un utilizator tipic, ele nu înseamnă mare lucru, comparativ cu opțiunea de a avea mai multe sesiuni de Gmail deschise în același.

Ideea de bază e să pornești de la o problemă, și abia ulterior să ajungi la o soluție. Dacă poți imagina un proces prin care o problemă să aibă o soluție, e mult mai simplu să ajungi la acea soluție.

Poți căuta pe Internet, poți întreba, poți cere ajutorul. Poți apela la un specialist extern, poți plăti pe cineva care să îți rezolve problema.

De obicei, costul soluției, chiar dacă o externalizezi, e mai mic decât utilitatea pe care o ai în urma implementării soluției.

E posibil să te coste 50 de lei o tehnologie care să oprească PC-ul automat la o anumită oră, să îl pornească la o anumită oră și să îți permită, de exemplu, să poți da niște comenzi de bază PC-ului via telefon mobil (de exemplu, dacă trimiți un SMS de pe mobil cu”pornește PC” să îți pornească PC-ul de la serviciu. Da, poate astea costă un pic. Apoi, te va costa implementarea tehnică a soluției. Dar, la sfârșitul zilei, vei avea parte de o soluție tehnică care îți va permite să ai un control mult mai mare asupra sistemului tău. Dacă asta e ce îți doreai.

Poate vrei ca telefonul tău mobil să se oprească singur noaptea, și să intre automat dimineața pe Internet. Există aplicații de automatizare a proceselor, după cum există și soluții tehnice care să țină cont de poziția telefonului mobil.

Totul pornește de la o problemă, apoi, de la abilitatea de a găsi o soluție în mintea ta pentru acea problemă. Ce urmează mai apoi, cum găsești o soluție, de obicei e în plan secund. Odată ce ai formulată foarte clar în minte ta problema de la care pornești, soluția e simplă. Sau, ca importanță, și dificultate, e mai banală și ușoară decât dificultatea de a găsi o soluție.

La un moment dat, îți poți ei – să cauți tu însuți soluții pentru tot felul de probleme. Te va obișnui să poți să anticipezi problemele și să vii cu soluții pentru rezolvarea lor.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu