De ce (hiper-) clinicile private nu par să fie soluția așteptată de pacienți?

Ce aduc ele nou?

  1. Investiții mai flexibile decât în sectorul public. Uneori și mai mari dar aproape totdeauna mai bine chibzuite. Inclusiv în resursa umana deși nimeni nu face excese.
  2. O preocupare generoasă pentru imagine. Uneori întemeiată pe niște abordări inovative sau profesioniști renumiți și (mai) greu de înlocuit.
  3. Abordari logistice și de management a relației cu clienții inspirate din succesele altor domenii din lumea afacerilor. Cel mai adesea întemeiate pe reglementari detaliate și pe proceduri atent studiate și redactate.

Și de ce sunt încă mulți nemulțumiți de calitatea serviciilor clinicilor private?

  1. Pentru că bunătatea, compasiunea și grija pentru seamănul aflat în suferință nu poate fi nici cumpărata și nici reglementată.
  2. Vezi punctul 1.
  3. Încă te îndoiești? Vezi TOM PETERS, KINDNESS IS FREE video (3 minute)

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu