Cadourile pediatrului sau duioșiile medicinei de familie

Am fost recent la un eveniment al AREPMF la Sovata. Între altele pe acolo am vândut și cărti. Cel mai mult am dat unei doamne doctor medic de familie (cu mulți copii între pacienți) din Buzău care le-a cumpărat în ideea de a le oferi în dar. Până aici nimic special.

Când am dat autografele am aflat și cui avea să ofere cărțile Cine ești tu, doctore?. Era vorba de trei studenți la medicină, pacienți ai domniei sale. Pe una dintre dedicații m-a rugat să îi scriu că este de  la „doamna Elena consultoarea”, așa cum îi spunea aceasta studentă pe vremea când abia învățase să vorbească și pe cand îi spunea stetoscopului consultor.

Are și medicina de familie duioșiile ei. Mă bucur că măcar așa ajung să le întâlnesc.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu