„Daca vrei sa ajungi undeva…

… cel mai bine este sa gasesti pe cineva care a fost deja acolo.”

Este un citat din Robert Kiyosaki. Se poate specula pe seama citatului dar eu vreau sa ma refer doar la ce spune litera lui.

Aseara mi-a spus o prietena draga care lucreaza in industria farmaceutica o poveste interesanta. Un proaspat medic plastician din Timisoara, aflat la inceput de drum a intrebat-o daca ar putea sa-l puna in contact cu alt medic plastician din Bucuresti care deja are succes (adica este foarte ocupat!) pentru o discutie de orientare la inceput de drum.

Zis si facut, colega mea a intrebat si a fost placut impresionata ca medicul din Bucuresti a acceptat cu entuziasm sa sta de vorba cu cel mai tanar ca el. Ulterior s-au vazut si, mai mult, au convenit sa vina cu o alta ocazie la Bucuresti pentru 2-3 zile si sa lucreze impreuna, ocazie cu care ar putea invata mai mult despre cum sa investeasca si cum sa isi inceapa cariera/ afacerea medicala.

Morala: daca nu intrebi, raspunsul va fi intotdeauna nu. (fragment, Nora Roberts)

  1. Oamenii de succes traiesc adeseori un sentiment de singuratate datorat unor cauze multiple, nu intru in detalii. Drumul catre succes a fost presarat cu multe incercari, frustrari si esecuri. Acesti oameni, de multe ori, au si doresc sa impartaseasca.
  2. Cei isi cauta drumul catre succes ar face bine sa discute cu ei. Este mult mai usor decat isi imagineaza de cele mai multe ori.

Intrebare: tu pe cine intrebi despre drumul catre destinatia ta?

Atentionare: a intreba inseamna a recunoaste faptul ca acum esti doar un aspirant la succesul pe care ti-l doresti. Esti doar pisica ce isi doreste sa devina intr-o zi leu. Si asta este foarte greu de recunoscut.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu