Mai jos, câteva detalii despre cum ții datele tale private, pe PC-ul tău, pe laptop-ul tău, pe tableta ta, pe telefonul tău.
Cum ții datele tale private pe PC-ul tău, pe laptop-ul tău?
- Sistem de gestionare a parolelor – http://lastpass.com/ – te ajută să ai parole sigure. Una din cele mai recomandate soluții de către mine.
- Parole sistem (BIOS, Windows Login / Screensaver) – utile ca o soluție de securitate de bază. Datele tale nu sunt protejate, totuși.
- Criptare date – http://lifehacker.com/178005/geek-to-live–encrypt-your-data – Combinat cu parolă sistem, poate face un sistem greu accesibil unor terți, chiar dacă au acces fizic la sistem.
- VPN – http://lifehacker.com/5935863/five-best-vpn-service-providers – pentru a proteja navigarea pe Internet de ochi străini.
Cum ții datele tale private pe tableta ta?
- Parole sistem – protecție sumară, însă eficientă pentru situații rapide (furt telefon, delogat din conturi de rețele sociale și stocare date în cloud)
- Sistem de gestionare a parolelor – http://lastpass.com/ – vezi mai sus, te costă pe tabletă
- Criptare – iOS – http://lifehacker.com/5916280/how-to-keep-any-data-on-your-iphone-ipad-or-ipod-touch-completely-private – datele personale pot fi în siguranță
- Criptare – Android – http://www.howtogeek.com/141953/how-to-encrypt-your-android-phone-and-why-you-might-want-to/ – soluție siguranță date personale
Cum ții datele tale private pe telefonul tău?
- Parole sistem – protecție sumară, însă eficientă pentru situații rapide (furt telefon, delogat din conturi de rețele sociale și stocare date în cloud)
- Sistem de gestionare a parolelor – http://lastpass.com/ – vezi mai sus, te costă pe telefon
- Criptare trafic Android – http://lifehacker.com/5803880/how-to-encrypt-all-internet-use-on-your-android-phone – poți cripta nu doar telefonul, ci și traficul de Internet
- Criptare – iOS – http://lifehacker.com/5916280/how-to-keep-any-data-on-your-iphone-ipad-or-ipod-touch-completely-private
- Criptare – Android – http://www.howtogeek.com/141953/how-to-encrypt-your-android-phone-and-why-you-might-want-to/
Olivian Breda este Internet marketer din 2006, și lucrează în domeniu ca freelancer din 2009. Se ocupă de audituri de site-uri, atât pe partea de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), cât și legat de uzabilitate (experiența vizitatorilor pe site-uri). Face, de asemenea, implementări de site-uri pe platforma WordPress. Ca experiențe secundare, învață de multe lucruri, chiar dacă nu sunt în activitatea lui de bază – trimitere de newsletter-e, gestionare prezență pe rețele sociale, copywriting, organizare evenimente, training-uri. A urmat în liceu un profil informatic, o facultate de afaceri internaționale (ASE București) și un masterat în comunicare și relații publice (SNSPA București). Pe partea medicală a colaborat cu CisoDental.ro pentru realizarea site-ului și pentru promovare. Ulterior, pentru DeltaHospital.ro (în prezent, Ponderas Academic Hospital) s-a ocupat de partea de SEO și uzabilitate.