Un profesor cu o viziune mai mare decât viața

Iata o poveste adevarata relatata de un medic ieri.

Exista un profesor roman intr-o disciplina medicala care, la cei 87 de ani ai sai, sfideaza parca orice regula care spune stai acasa si ai grija de coronarele, batranetile si, eventual, (stra-)nepotii tai.

In urma cu putin timp era la un congres international in strainatate cand colegii lui au observat ca profesorul disparuse pe undeva prin zona de desfasurare a congresului. L-au cautat in zadar prin salile de lucrari unde s-ar fi asteptat sa il gaseasca. Se reintalnesc dupa ceva vreme si il intreaba oarecum anxiosi unde disparuse. Iata raspunsul lui:

-Am fost la o sesiune „Provocari in (specialitate) in anul 2050”!

Sa mai adaug ca succesorul lui a tinut sa mentioneze: „Pai bine domnule profesor in 2050 eu voi fi deja mort”

Puteti sa extrapolati asta la ce nivel doriti. Cum ar fi educatie, de stat sau politic.

Acum, liber la speculatii: despre cine credeti ca este vorba?

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „Un profesor cu o viziune mai mare decât viața”

  1. Cred ca este vorba despre Leonida Gherasim- un profesor academician care ramane un model pentru orice medic. Ma bucur ca l-am cunoscut ca mentor.

    Răspunde

Lasă un comentariu