Un medic cu nume e un medic cu misiune

Misiunea: identificarea precoce și tratarea bolilor rare la copii.

Nume: Mihai Gafencu.

EXCLUSIV Medic timişorean: „Lucrăm medicina asta într-un context urât, al pizmei între bugetari şi extrabugetari

Moto: „Bolile rare, luate câte una sunt chiar așa: rare. Dar luate împreună, ele sunt chiar frecvente.”

Ce face? Le face cunoscute și vorbește despre cazuri în ideea de a fi descoperite și tratate precoce aproape oricui și aproape tot timpul. Organizează împreună cu studenți și medici evenimente pentru ziua mondială a bolilor rare. O zi la fel de rară: 29 februarie. Pune diagnostic precoce, se luptă cu instituțiile statului pentru a deschide linii de finanțare pentru tratarea fiecărei boli și a fiecărui copil. Caută fonduri din surse nebugetare pentru îmbunătățirea condițiilor de diagnostic și tratament în spitalul unde lucrează ( Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Turcanu Timișoara) dar și în Centrul pilot de referință pentru boli rare NoRo din Zalău. Își inspiră și ajută rezidenții să se implice în misiunea sa.

Ce mai face? Este vicepreședintele organizației Salvați copii.

L-am întâlnit la un eveniment al AREPMF. Nu eram în temă cu eforturile lui. M-a captivat însă prezentarea pe care a făcut-o. A spus de ce e important să-l asculți, a spus povești reale, a dat emoție și, foarte important: a spus cum îl poate sprijini publicul, nu pe el ci pe copii cu boli rare. Parcă citise RePrezintă. Sau poate că eu am scris-o după doctorul Mihai Gafencu. :-)

O viață de medic trăită cu scop.

Sursa foto: adevarul.ro

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu