STAI JOS! E atât de simplu și eficient.

Medicii se plâng (de multe ori pe bună dreptate) că nu au timp să petreacă cu pacienții atât cât și-ar dori aceștia. Dar dacă felul cum îți petreci timpul cu pacienții poate crea impresia că ai stat de patru ori mai mult timp decât ai făcut-o de fapt?

Cum așa?

Simplu!

Daca ești chirurg și stai de vorbă cu pacientul așezat pe patul lui (sau pe scaunul tău) nu îți ia mai mult decât dacă ai vorbi stând în picioare. Surprinzător însă, pacienții percep însă că dacă stai jos petreci de două ori mai mult timp cu ei decât dacă ai sta în picioare (și de patru ori mai mult decât ai stat de fapt). Mai mult decât atât, ei percep și că ai comunicat mai bine cu ei și că le-ai înțeles mai bine situația.

Acestea fiind datele, ce motive ai să nu stai jos cu fiecare dintre pacienții tai începând chiar din acest moment?

Iată și sursa:

Effect of sitting vs. standing on perception of provider time at bedside: A pilot study; Kelli J. Swayden, Karen K. Anderson, Lynne M. Connelly, Jennifer S. Moran, Joan K. McMahon, Paul M. Arnold

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu