Poveste împărtășită de o doctoriță ginecolog din Târgoviște.
Într-una din gărzi se pregătea (se spăla pe mâini) ca să intre într-o intervenție de urgență. Se trezește la intrarea în sala de operație cu un individ de o etnie, cu un gabarit, și cu un lanț mare la gât, având ceva legătură cu persoana pe care urma să o opereze/salveze: „Fă, bag cuțitu-n tine…!” Doctorița i-a replicat: „Ar fi de preferat să faci asta într-o oră, după intervenție, pentru că acum am de salvat o mamă și un copil.”
Intervenția a decurs normal și în cele din urmă individul a (re-)devenit om și si-a cerut scuze pentru comportamentul lui.
Poate că sună a legendă. Știu că este greu dar merită exersată o astfel de comunicare. Chiar dacă adeseori nu pare, și bestiile au suflet. Chiar dacă înțeleg că nu este tocmai ușor.
Partajează pe WhatsAppNicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.
Azi, în Londra, în Camden Market, tricoul ăsta îmi făcea cu ochiul:
https://goo.gl/lndbTD
M-am gândit să vin acasă și să raportez suspectul.