Eram intr-o intalnire cu un grup de 10 medici (in proiectul numit generic ML 2020) intr-o sala de intalnire cocheta oferita de prin generozitatea unuia dintre prticipanti.
Unul dintre cei doi medici rezidenti care participa si-a aratat incantarea si spunea meditativ: „Oare cand o sa arate si sala in care facem noi raportul de garda asa?”
I-am replicat cam sec: „Va dura mult mai putin pana cand se va face aceasta schimbare comparativ cu momentul in care se vor fi schimbat mentalitatile si spiritul in care se desfasoara raportul de garda!”
Mi-as fi dorit sa nu am dreptate insa, discutand ulterior cu oameni din conducerea a trei mari furnizori de servicii de sanatate (unde salile de raport de garda arata mai bine), m-am convins dincolo de orice dubiu ca (din pacate) am avut dreptate.
Si, desi pare, nu este de 1 aprilie.
Partajează pe WhatsAppNicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.