Cuvinte care contează: “E mioapă” vs. “Are (o ușoară) miopie”

“E mioapă” – Este personal, e etichetă, este neobișnuit, oamenii sunt mai degrabă întâi altceva și abia la urmă miopi. E mai greu de digerat.
“Are (o ușoară) miopie” – Este mai puțin personal, este mai blând, mai cu grijă (amortizor), este mai aproape de realitate (era doar o deviație de 0,5), parcă mai lasă loc de speranță.
Este același diagnostic și va urma  același tratament, dar sună mai prietenos și mai colaborativ.
Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu