Coperta 4 a cărții îi aparține Domnului Profesor Doctor Biolog Dan STERIU.
L-am întâlnit pentru prima dată acum fix 25 de ani pe când făceam cursul de parazitologie. Mai exact când mă pregăteam pentru examen. Catedra respectivă organiza sesiuni suplimentare si facultative înainte de examen pentru familiarizarea studenților cu probele practice care urmau să fie date în cadrul examenului. Fie vorba între noi, dacă am fi fost atenți și am fi participat la lucrări ar fi fost suficient pentru a trece examenul. Nu era profesorul meu dar era un om care cu multa răbdare explica studenților diapozitive cu paraziți și alte aspecte relevante de laborator. Era un gest de generozitate și respect pentru studenți al catedrei de parazitologie a vremurilor de atunci.
Puțin după aceea l-am întâlnit proiectând diapozitive la salonul de arta fotografică al României unde mi-am făcut curaj și am intrat în vorba cu domnia sa. Avea la acea vreme fix vârsta mea de acum. Astfel aveam să îmi găsesc un mentor în arta fotografica, un hobby care mi-a ținut treaz spiritul mai bine de două decade (făceam fotografii în week-end și mă duceam marțea după developare la Institutul Cantacuzino să i le arat și să mi le critice). Am avut multe ore de conversație și discuții despre multe altele așa cum nu mai aveam cu nimeni la vremea aceea iar acele ore au contribuit substanțial la construirea celui care am devenit.
Mi-a fost îndrumător pentru lucrarea de diplomă și m-a încurajat să o fac așa cum gândeam eu.
Fiica lui era colegă și prietenă cu cea care urma să o cunosc și să îmi devină soție, un alt eveniment important în viața și construcția mea.
Recent mi-au trecut prin fața ochilor forumuri ale studenților la medicină din București unde, cel puțin pentru anii preclinici, Dan Steriu are cele mai pozitive și apreciative comentarii.
Zilele trecute am fost să îi înmânez un exemplar din carte și l-am surprins în plin examen practic. Atunci am înțeles și de ce este atât de apreciat. Își da interesul, îi pasa de omul din fata lui și de trăirile aceluia, arata zero aroganță.
M-a criticat și m-a încurajat să scriu aceasta carte și într-un final și-a spus părerea despre ea. O opinie care mă onorează și de care sunt mândru.
Partajează pe WhatsAppNicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.