Ce va spune oare ginecologul?

Sambata seara in centrul Ploiestiului la o farmacie de lant (cu traditie, sic!).

Eram la coada cand se baga in fata mea o femeie insarcinata in luna mare. Nu ma deranjeaza imi imaginam ca ii este greu. Ii spune farmacistei ca a fost intepata in laba piciorului de o viespe cu 4-5 ore in urma si o intreaba daca ea crede ca bebelusul ar putea fi afectat.

Farmacista nu intreaba altceva nimic si ii spune ca in cazul acesta trebuie sa consulte de urgenta medicul ginecolog. Apoi ii spune scurt si colegei de la cealalta casa de marcat despre caz. Colega ii mormaie ceva discret si greu de perceput. Farmacista se duce undeva in lateral si vine cu 2 (doua) cutioare de ceva creme, unguente, similare ca design si identice ca marime, nu pot sti pentru ca nici nu a spus ce sunt acelea. A spus ca sunt naturale si ca or sa o ajute. La ce? Neclar! A mai spus ca pe una dintre ele o va putea folosi si pentru bebelus ca e naturala, din plante. La ce? Nu stim. Care dintre ele? Nu stim. Cum sa le foloseasca, cat timp, in ce ordine sa le aplice? Nu era important de stiut. A mai cerut femeia si ceva pentru durerile de dinti ale altcuiva  si bang: 75 de lei.

Intrebare: ce va spune ginecologul cand se va duce si il va consulta si ii va arata si cele doua cutioare minune?

Morala: va invit sa reflectati.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

5 comentarii la „Ce va spune oare ginecologul?”

 1. Ca farmacistii / asistentii de farmacie sunt niste vanzatori a caror principala grija este cresterea vanzarilor nu imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor / clientilor.

  Răspunde
 2. Incredibil cât de naivi sunt unii oameni, dar vina e numai a lor deoarece atunci cand se simt sanatosi refuza orice informație care sa-l ajute in a face o prevenție, ba mai mult cand te îndrepti spre ei cu ceva care sa-i ajute in a lua decizii proprii…trăiesc cu impresia ca vrei sa le vinzi ceva sau ca ai creierul spălat de corporații. Vorbesc in cunoștință de aproape 5 ani activez in acest domeniu al preventiei in sănătate si antiambatranire.
  Toate cele bune .Nicolae !

  Răspunde
  • Multumesc pentru comentariu. Poate ca sunt prea multi care vor sa te ajute sa previi o drama sau alta, cu probabilitate mai mica sau mai mare de a se intampla. E greu sa-ti traiesti toata viata in spaime. Poate ca ar trebui sa ne cunoastem mai bine.

   Răspunde

Lasă un comentariu