Legatura invizibila dintre o toaleta din aeroportul din München si cabinetul tau

Sau cum stii daca pacientii tai sunt multumiti de tine si echipa ta?

Ieseam dintr-o toaleta in aeroportul din Munchen si am gasit urmatorul dispozitiv chiar langa usa de iesire.

IMAG0514Dupa cum era plasat era destul de greu sa treci si sa nu-l observi. Si cu impresia  la cald am apasat pe “butoane”. Daca nu te aratai incantat (smiley verde), urma un chestionar simplu in care te intrebau trei lucruri simple absolut esentiale pentru o experienta placuta intr-o toaleta de aeroport.

IMAG0516

 

 

 

Nimeni nu ar fi dispus sa petreaca mai mult de cateva secunde pentru a-si spune impresia despre o experienta fiziologica comuna. Probabil ca nu este cel mai perfect instrument de masurare a satisfactei clientilor dar este simplu si da o orientare suficienta catre ce ar trebui imbunatatit. In plus, fiind pe o platforma cu touch-screen intrebarile pot fi usor/ dinamic modificate.

Este un mod simplu de masurare a eficientei personalului si a furnizorului de servicii de curatenie. Si sunt destul de convins ca si acestia sunt motivati de feedbackul pozitiv si masurabil al clientilor.

Daca vre-odata ti-ai pus in minte sa devii mai bun, atunci ar trebui sa stii macar ceea ce faci bine si ce ar trebui inbunatatit. Si sa te vezi cu ochii celui care primeste si nu al celui care ofera servicii de sanatate. Cum poti sa faci asta simplu?

Ai un sistem prin care pacientii tai sa iti comunice despre experienta lor in cabinetul sau clinica ta?

Ai putea afla:

 • Daca este incantat de experienta lui in cabinetul sau clinica ta.
 • Daca sunt multumiti de programare.
 • Daca sunt multumiti de timpul de asteptare.
 • Daca personalul i-a intampinat cu placere si a fost util.
 • Daca medicul a ascultat suficient pacientul.
 • Daca diferitele manevre ori interventii au fost facute cu grija.

Depinde doar de tine sa vrei sa afli si apoi sa stabilesti ce vrei sa afli. 

In cele din urma, chiar cred ca ar merita mai mult sa se stie cum suntem tratati de medici decat cum ne-am simtit la toaleta. Cineva insa trebuie sa puna intrebarea. Cel ce o va face si va trata serios raspunsul va castiga pe termen mai lung. Faptul ca nu intrebi nu inseamna ca totul merge bine, ci, poate, doar ca fugi de o veste proasta. Iar faptul ca tu fugi de ea nu insemana ca ea nu circula.

Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „Legatura invizibila dintre o toaleta din aeroportul din München si cabinetul tau”

 1. Feedbackul este foarte important insa nu cred ca este foarte eficient ca noi medicii sa sunamp pacientii si sa-i rugam sa ne spuna cat de multumiti au fost.

  Siturile agregatoare de cabinete medicale (mai ales cele ce ofera facilitatea programarilor online) ar trebuii sa ia initiativa si sa contacteze pacientul dupa data programarii.

  Răspunde

Lasă un comentariu