FAQ me! (I) – Cand sa trec cu totul pe cont propriu?

I: Sunt salariat (la stat sau privat) si am si propriul cabinet. As dori sa ma dezvolt pe cont propriu. Care este momentul potrivit pentru a ma dedica exclusiv business-ului propriu?

R: Oricand poti face asta, in functie de riscul pe care doresti sa ti-l asumi. Ca o regula de risc minim ar fi sa faci tranzitia atunci cand sunt intalnite doua conditii: businessul propriu este in crestere constanta timp de macar doi ani (1) si iti furnizeaza un venit care sa iti satisfaca standardul de viata pe care ti-l doresti in acel moment (2). Un element suplimentar care ar putea atarna greu in decizie este ce anume vei face cu timpul pe care nu-l veti mai aloca fostului angajator. Daca, de exemplu, ai in vedere pentru acest interval de timp, actiuni de marketing probate deja ca fiind de succes si care sa iti creasca gravitatia pentru pacienti, decizia ar putea fi mai usor de luat.

O circumstanta favorabila ar mai putea fi si usurinta de a te reangaja in caz ca stelele nu-ti prea surad, avand in vedere ca unele posturi la stat nu apar asa de repede.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu