Eficienta si impact operational: DRPCIV si Clinica Romgermed

ACTUALIZARE!

(13.12.2016) Articolul de mai jos a fost scris in mod onest dupa experienta proprie cu mai bine de patru ani in urma. Nu am avut in vedere un scop publicitar. Din comentariile de mai jos inteleg ca lucrurile par sa nu fi rezistat in timp cel putin la Romgermed. Imi cer scuze daca cele scrise de mine mai jos au condus la vreo experienta proasta a unor cititori. Dovada ca in relatiile cu publicul/clientii/pacientii niciodata nu s-a terminat munca.

 

 

Ieri scriam cele de mai jos referitor experienta mea cu una dintre clinicile private din Bucuresti.

„Azi am fost la Clinica Romgermed de pe Plevnei pentru a-mi face fisa medicala in vederea preschimbarii permisului auto. Toti medicii, exceptand oftalmologul au fost amabili peste medie. Si-au facut treaba cu totii profesionist, fara sa mimeze evaluarea. Personalul de la receptie a fost foarte amabil si pe faza. In plus, m-am simtit ca in Vietnam! Acolo, cand aveam o nelamurire ma opream in drum si ma uitam in stanga si in drepta. In 30 de secunde venea cineva sa ma intrebe cu ce ma poate ajuta. La fel si aici. Pe holul complet alb si bine luminat era o doamna amabila echipata in rosu complat (perfect aliniat cu identitatea companiei) care avea grija sa ma introduca in urmatorul cabinet liber pana am efectuat toate cele sase vizite. De cum ieseam din cabinet, nu aveam decat sa ma uit dupa doamna in rosu si imediat era langa mine cu urmatoarea solutie. Astfel a durat totul circa 45 de minute. In plus a fost o reala placere, sa stiu ca intr-un loc unde ma aflam pentru prima oara era cineva de partea mea.

Excelenta operationala este o conditie esentiala astazi pentru a-ti incanta clientii.”
Ulterior, ma intrebam daca va fi posibil ca un furnizor public de servicii de sanatate sa se poata eficientiza operational de o asa maniera. Marturisesc ca m-a invaluit un val de scepticism insa doar pana astazi cand a trebuit sa parcurg episodul doi, adica depunerea documentelor pentru noul permis de conducere. Am fost la noul sediu de din Soseaua Pipera si am fost nu impresionat, uimit pana la mutenie. Iata si de ce:
 1. Au o parcare generoasa si nu te ia nimeni la intrebari cand intri.
 2. Au un birou CEC incorporat pentru a plati taxele fara sa fii purtat pe drumuri. Nu am stat la coada!
 3. Sunt indicatoare pentru orientare suficient de bune, pe mine m-a ajutat. In plus, daca intrebi pe oticine ceva iti raspunde operativ si amabil.
 4. Daca as fi avut copii dupa buletin si fisa medicala nu mi-ar fi luat mai mult de 10 minute cu totul. Ar mai fi putut incorpora un centru de copiere ca sa nu trebuiasca sa iesi si sa treci strada pentru a copia acte.
 5. Domnisoara de la ghiseu mi-a primit dosarul desi nu aveam o copie dupa fisa medicala sub rezerva de a o aduce imediat.
 6. Surpriza cea mare a fost cand mi-a zis sa revin dupa permis in doar 2 ore. La eliberare a trebuit sa astept circa 10 minute pentru ca domnul de la ghisu era ocupat sa fie amabil cu un caz mai incurcat, dar si-a cerut scuze si mi s-a parut totul normal.
 7.  Peste tot erau afise care descurajau spaga!!!

Iata deci ca se poate si in institutii guvernamentale. Pe cand si in spitalele/policlinicile de stat?

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

6 comentarii la „Eficienta si impact operational: DRPCIV si Clinica Romgermed”

 1. Salut lume ! Stau in fata cabinetului de oftalmologie de la Romgermed, calea Plevnei, de la ora 16.28 si este ora 17.44 azi 09 Iunie 2015, pentru fisa medicală ptr preschimbare permis categoria B ( daca știam nu călcam pe aici )

  Răspunde
 2. Probabil ca in ultimii 3 ani s-au mai schimbat lucruri. Imi pare rau daca te-am indus in eroare. Sper sa iti rezolvi problema si sa spui si la altii!

  Răspunde
  • Poate a fost doar o situatie care nu este des întâlnita acolo dar eu cred ca o soluție exista. As fi dorit sa nu fiu eu acolo azi dar a fost alegerea mea si comentariul a fost un mod de a spune cuiva ca trebuie găsită aceasta soluție. Este păcat de profesionalismul de care au dat dovada toti medicii care au efectuat consultațiile si de răbdarea noastră a celor care asteptam cuminti pe hol.

   Răspunde
 3. La clinica din Tineretului doctorul in varsta zice tuturor ca nu vad bine la distanta si ii trimite la consult oftalmologie sa mai plateasca 65 lei consultatia. O mizerie de doctorita si de clinica. P.S. Ni s-a intamplat acest lucru, mie, tatalui meu, sotiei mele si inca 3 cunostiinte.

  Răspunde
 4. La clinica Romgermed din Tineretului doctorul in varsta zice tuturor ca nu vad bine la distanta si ii trimite la consult oftalmologie sa mai plateasca 65 lei consultatia. O mizerie de doctorita si de clinica. P.S. Ni s-a intamplat acest lucru, mie, tatalui meu, sotiei mele si inca 3 cunostiinte.

  Răspunde
 5. Eu am fost astazi la Romgermed in Plevnei pentru fisa auto si totul a decurs ok. Am obtinut-o cam in 2 ore avand programare. I-am luat de pe net si au si un pret foarte bun fata altii. Totul a fost rapid si foarte ok. N-am avut probleme cum ati spus voi mai sus. Eu recomand.

  Răspunde

Lasă un comentariu