Carti pe care merita sa le citesti (I)

Esti de neinlocuit? – Seth Godin

Tradusa la editura Publica anul trecut. Este o carte aparuta in limba engleza in 2010. Cand am citit-o am avut regretul ca nu am descoperit-o imediat ce a fost publicata in editia originala. Ca au trecut doi, ani timp in care as fi gandit si facut lucrurile oarecum diferit.

Desi Charles de Gaulle spunea ca „cimitirele lumii sunt pline de oameni de neinlocuit” pledoaria lui Seth Godin este diametral opusa, te indeamna sa te faci greu de inlocuit in ce alegi tu sa faci.

De ce mi-a placut? Iata doar cateva dintre aceste motive:

  • iti explica noul context economic si al muncii cum poate putini il pot observa;
  • iti explica de ce esti unic si ce te trage inapoi de la a-ti eprima productiv unicitatea;
  • afli de ce trebuie sa ramai un artist, asa cum defapt ai fost creat;
  • te invata generozitatea adevarata (nu cea tranzactionala si reciprocitatea);
  • iti demonstreaza ca experientele magnifice nu sut trecute pe nicio harta si ca trebuie sa iesi de pe drum si sa ti le cauti singur.

Daca medicii ar citi aceasta carte poate ca si-ar descoperi oceanul de posibilitati.

Aceasta lectura este un cadou pe care meriti sa ti-l faci.

Poti citi primele pagini aici »

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu