De multa vreme tot propovaduiesc ca, de la o varsta incolo, din punct de vedere profesional, tu esti proiectele tale. Pare o sentinta cruda, insa nu mai esti nici familia din care provii, nici scoala pe care ai absolvit-o, nici ceea ce stii, nici competentele si nici capabilitatile tale.
DA, TU ESTI PROIECTELE TALE! Esti ceea ce ai reusit sa duci de la inceput la bun sfarsit. Esti lururile cu adevarat marete pe care le-ai dus la bun sfarsit in cariera. Tu reprezinti schimbarile pe care le-ai produs la locul tau de munca, de-a lungul carierei tale. Si probabil ca mai esti si toti oamenii pe care ai reusit sa ii cresti in cariera ta. In realitate, chiar si la inceputul carierei tale tu esti proiectele tale. Astfel de proiecte sunt: scoala pe care ai absolvit-o, organizatia in care ai activat sau jobul pe care l-ai avut suplimentar. Dar dupa asta, ceea ce conteaza este la ce te-au ajutat toate cele de mai sus.
Steve Jobs nu mai era demult un tip creativ, cu foarte bune competente IT si talent de lider; el era „Tipul (de la) Apple”.
Recent, am fost incantat sa descopar ca pana si pe Facebook, acolo unde gasesti optiunea de a-ti completa locurile de munca anterioare, ai si optiunea de a descrie (ghici ce?) proiectele realizate!
Ce ar putea insemna asta pentru un medic? A fi medic, punct, inseamna sa te confunzi cei peste 50000 de absolventi de medicina din toata tara (incluzandu-ma chiar si pe mine aici). Lupta sa devii MEDICUL CARE… (niciodata nu vorbeste de sus pacientilor sau a adus anumite servicii necesare in comunitate sau care anual vorbeste despre prevantia bolii X la peste 3000 de pacienti sau care este disponibil 24/7 pacientilor lui sau… ceva care sa fie doar al tau si sa te calauzeasca in viata profesionala).
Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.