Cu ceva vreme în urma stăteam de vorbă cu un respectabil medic specialist la congresul național al specializării sale. Era undeva între 11-12 dimineața și el sorbea liniștit din paharul lui cu bere neagra. Îmi spunea:
„Uite, asta numesc eu libertate, să poți bea o bere oricând vrei tu”. Încercând parcă să mă invite și pe mine spre aceeași concluzie. M-a făcut să îmi amintesc totuși de luna în care am rămas fără permis și, drept cadou de la firma unde lucram, am primit și un concediu la pachet; pentru că meritam. Atunci m-am bucurat de o bere la ora 12 în zi de lucru în pasaj la Universitate. Și chiar simțeam un gust de libertate amestecat în hameiul licorii amare.
Acum însă cred că relația (absoluta) bere-libertate constă în a te bucura de faptul că nu-ți mai dorești o bere oricând.
Una peste alta, din ce în ce mai mulți medici pleacă în concedii mult așteptate. Le doresc să se bucure de absolut toate libertățile pe care și le îngăduie!
Disclaimer: Este posibil ca aceste concluzii să fie influențate de dificultățile recente ale organismului meu de a procesa în condiții optime mai mult de un litru de bere pe zi.
Partajează pe WhatsAppNicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.
Iata o trista „Declaratie de Independenta”… Intr-o tara unde ni se permite liber sa platim taxe aberante, unde intelectualii si profesionistii sunt sufocati de sociali, liberali si mondiali, berea a ramas forma suprema de protest. O bem la gratar, la meci, la cana cu lapte de la micul dejun. Bietul medic…Acum 20 de ani era entuziast, avea aspiratii, la orele 11-12 ar fi intrat ca o vijelie in sala de conferinte si ar fi tinut o disertatie stiintifica fulminanta. Astazi, umilit si dezamagit, scoate acidul din apa plata si ca forma de maxima atitudine isi flageleaza ficatul. Intre aceleasi ore 11-12…:(
Mare maestru al vorbei. Nu am ce sa mai zic si sigur nu am asa inspiratie:-). Oricum fiecare joaca in filmul pe care si-l scrie. Sau se mira de final.