Mai toți știm că este important să înțelegi și perspectiva celuilalt, dar puțini o facem cu adevărat. O revelație pe care am avut-o azi:
De mult timp mă tot întrebam de ce cei care poartă ochelari pentru citit nu și-i curăță mai des? Întrebarea mea era însoțita și de un discret strâmbat din nas. Până astăzi! Ce s-a întâmplat între timp?
De doi ani am început sa port și eu ochelari pentru vederea de aproape. Am +2. Din când în când mi se pare ca nu prea mai văd curat. Mă duce gândul că ar trebui să îmi șterg ochelarii. Problema intervine atunci când îi dau jos de pe nas să văd dacă nu sunt murdari. Și, de cele mai multe ori ei chiar PAR… curați. Pentru că, mare surpriza, așa cum nu văd să citesc nu văd nici micuțele gunoaie sau amprente poposite pe lentilele mele.
Așa că prima jumătate din viață mi-am petrecut-o văzând paiul din ochiul altuia și a doua jumătate (sper eu egală cu prima) nevăzând bârna din ochiul meu. Cam scumpă și neplăcută la gust această schimbare de… optică!
Sună familiar?
Partajează pe WhatsAppNicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.