Cand un pacient te paraseste (II)

Cum iti dai seama ca vrea sa te paraseasca?

Continuarea articolului Cand un pacient te paraseste (I)

  1. Iti spune pur si simplu ca vrea sa plece la alt medic. Nu este cea mai frecventa situatie insa. Poate genera o tensiune interna de ambele parti, pacientul prefera sa evite pe cat posibil o confruntare. Ce faci daca vine si iti spune ca vrea sa plece la alt medic?
  2. Spune altcuiva din cabinet, de exemplu la receptie, sau din anturaj… Posibil mai frecvent decat in primul caz. Sunt instruiti ceilalti salariati ce sa faca in situatia cand un pacient doreste sa plece?
  3. Incepe sa vorbeasca mai mult decat inainte despre alte posibile abordari. Eventual incepe sa ceara alte tratamente.
  4. Te intreaba ce parere ai despre o eventuala a doua opinie. In care caz tu (nu-i asa?) ii spui ca nu e necesara, ca e o idee proasta…
  5. Devine brusc mai putin disciplinat decat era inainte. Sau evita sa mai discute despre aspecte/angajamente pe termen lung. Este mai jenat/resemnat decat de obicei.
  6. Te viziteaza mai rar decat o facea pana acum.

Vom continua cu ce e de facut in postarile urmatoare.

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu