Aroganță de dentist: „Scuză-mi curiozitatea, dar părinții tăi mai au dinți în gură?”

Cineva foarte drag mie merge la un amic de-al lui, stomatolog, pentru un detartraj. Dupa ce se uita atent in cavitatea bucala a individului, doctorul il intreaba sec: „Scuza-mi curiozitatea, dar parintii tai mai au dinti in gura?”

Sunt convins ca aceasta incursiune in antecedentele heredo-colaterale ale pacientului avea sa ghideze major conduita terapeutica care urma, mai ales ca raspunsul a fost: „Probabil ca nu mai sunt tocmai la locul locul lor, ambii fiind morti de 20-25 de ani.”

Foto: Lars Plougmann, https://www.flickr.com/photos/criminalintent/
Foto: Lars Plougmann, https://www.flickr.com/photos/criminalintent/

Detartrajul a fost, cu multumiri, pe prietenie.

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu