Diabeticilor, ceva mai cu stil se poate?

Zilele trecute, plimbandu-ma prin urbea-mi natala mi-a sarit in ochi vitrina de mai jos:

diabetici ph

Pai cum sa nu va zica ei, doctorii, diabetici, epileptici, parkinsonieni, cardiaci sau alte invective pe masura daca voi insiva le cantati in struna si va auto-numiti fix asa.

Nu era mai bine Asociatia (pentru sprijinirea) persoanelor cu diabet din…? Sau poate ca aceasta asociatie a fost infiintata chiar de doctorii aflati inca sub influenta jargonului din facultate ori de prin spitale.

Ca sa nu mai vorbim de elefantelul din ceea ce pare a fi o sigla: corpolent iremediabil si (nu-i asa?) posesorul a patru pricioare de… elefant. O autoironie mai mare nu imi pare a fi decat daca ar mai avea si o tigara aprinsa in gura.

Altefel… sper ca asociatia are o activitate respectabila si ca chiar isi ajuta membrii si probabil pe toti „diabeticii” din judet. Una peste alta, dincolo de ironii, le doresc sanatate tuturor celor afectati de diabet si succes in a-si controla cat mai bine conditia. Sansa de a se asocia pentru sanatatea lor este mai importanta decat oricare dintre ideile de mai sus.

Nicolae-Iordache Iordache (456 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu