Unde ne-am inselat?

Unde-am dat, si-unde-a crapat!

Cand am scris „Cine esti tu, doctore?”, ne-am gandit ca va fi o carte in principal pentru medicii tineri sau pentru cei in devenire. Ne-am gandit ca va fi o carte care va arata celor care nu au reusit, sau nu au incercat inca, ce pot obtine (ca sa aleaga) si ce optiuni au pentru asta (ca sa ajunga acolo). Ne-am temut ca cei care au avut deja succes pana acum ne vor judeca si ne vor spune ca secretele sunt la ei si ca suprema cale (daca exista) este doar de ei stiuta.

Eroare! Suntem intrigati, ne simtim putin pacaliti in asteptarile noastre dar invatam si ne vedem de drum.

Cei care au tinut capul in nisip pana acum pare sa le placa si nu dau semne ca ar vrea sa-l scoata. Desigur, sunt si exceptii. In acelasi timp, cei mai elogiosi „fani” ai nostri sunt tocmai cei de a caror critica ne temeam cel mai tare. Prototipul celor care au inceput medicina cu repartizare si care apoi au sfidat destinul dat de altii construindu-si destinul dorit de ei.

Nu stim daca sa ne bucuram sau sa fim dezamagiti. Avem ceva idei dar inca mai cautam sa intelegem de ce ni se intampla asta? Poate ne puteti ajuta.

Un singur lucru este clar: drumul merita parcurs dar este mult mai lung decat ne-am imaginat.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu