Câteva idei despre securitatea online

  • Two factor authentification peste tot pe unde se poate.
  • Doi antiviruși în același timp.
  • LastPass peste tot, cu parole aleatorii de minim 15 caractere, diferite pentru fiecare site în parte.
  • Criptare fișiere importante din calculator personal (chiar dacă am acces cumva la fișiere, să nu le pot accesa) prin arhivă cu parolă.
  • Banii nu ar trebui ținuți în conturi cu acces online (poți ține echivalentul a unul două salarii, dar nu banii de o mașină cu posibilitate de acces online), oricare ar fi metoda de securitate aleasă – card sau online. Ar trebui ca un hoț, aflat în casă și cu tine ostatic în casă, să nu poată să îți ia banii de la un bancomat sau din fața calculatorului.
  • Căutarea periodică a numelui propriu la Google și navigarea în rezultate Web / foto / video prin primele pagini de rezultate.
  • Dacă te loghezi la un calculator nou, te loghezi doar în conturi cu Two factor authentification activat (În Gmail, pui delegated accounts și te loghezi în alt cont decât al tău standard, și apoi intri cu acel cont în contul dorit).
  • Mie îmi e util și reversul, software de monitorzare (keylogger pentru propriul sistem, și RescueTime), în opinia mea sporesc securitatea, mai degrabă decât să o scadă.
  • Schimbat toate parolele la site-urile importante cu o anumită periodicitate, auto-setată.
  • Separarea emailurilor în conturi diferite – un cont pentru mesaje personale, unul pentru conturi de pe site-uri care contează măcar un pic, unul pentru conturi care nu contează deloc, și de la care nu dorești, vreodată, vreun email. Din când în când, la câțiva ani, schimbarea emailurilor pentru site-urile care contează.
  • ifttt.com pentru automatizare back-up, cam la tot ce se poate și e relevant online (salvezi ce postezi pe o rețea în alte părți, totul automat).

security

23390123_b6caaefc16_z

Olivian Breda (143 Posts)

Olivian Breda este Internet marketer din 2006, și lucrează în domeniu ca freelancer din 2009. Se ocupă de audituri de site-uri, atât pe partea de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), cât și legat de uzabilitate (experiența vizitatorilor pe site-uri). Face, de asemenea, implementări de site-uri pe platforma WordPress. Ca experiențe secundare, învață de multe lucruri, chiar dacă nu sunt în activitatea lui de bază – trimitere de newsletter-e, gestionare prezență pe rețele sociale, copywriting, organizare evenimente, training-uri. A urmat în liceu un profil informatic, o facultate de afaceri internaționale (ASE București) și un masterat în comunicare și relații publice (SNSPA București). Pe partea medicală a colaborat cu CisoDental.ro pentru realizarea site-ului și pentru promovare. Ulterior, pentru DeltaHospital.ro (în prezent, Ponderas Academic Hospital) s-a ocupat de partea de SEO și uzabilitate.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu