De ce îmi iubesc medicul de familie?

Zilele trecute i-a apărut o erupție cutanată fetiței mele și, pentru că a fost consecutivă unor stări febrile în serile anterioare, ne-am temut să nu fie un început de varicelă, mai ales că aveam cunoscuți cu care ne-am întâlnit și tocmai traversaseră aceasta experiență.

  1. Pentru că este prezentă unde ai nevoie. Am pus mâna pe Google și am tasta varicela. A treia pe listă era o postare de-a doamnei doctor despre subiectul care mă interesa. Era ca și cum se pregătise cumva pentru problemele medicale pe care ar fi urmat să le am.
  2. Pentru că este disponibilă. Apoi am pus mana pe telefon și am sunat. Mi-a spus să vin și când ajung în fața dispensarului să o chem; se temea să nu afecteze și alți copii sau femei însărcinate.
  3. Pentru că își cunoaște pacienții pe numele mic și îi iubește. Am ajuns și pentru că nu era nimeni la risc, ne-a primit în cabinet. Când a văzut-o a luat-o în brațe și a pupat-o ușor pe creștet.
  4. Pentru că examinează cu atenție. A examinat-o, ne-a infirmat temerile, ne-a făcut recomandările necesare și ne-a propus să facem și un set de analize ca, în caz că lucrurile se înrăutățesc, să fim pe fază.
  5. Pentru că este generoasă și face lumea să se învârtă. Tocmai ce fusesem la un client care mi-a oferit câteva mostre dintre produsele lor (OTC, dispozitive medicale) cadou sau recompensă pentru cele 200 de autografe pe care le-am dat pe cărțile ce urma să le ofere unor colaboratori. Cum nu aveam nevoie chiar de toate, i-am donat o bună parte din ele pentru pacienții domniei sale. Cinci minute mai târziu la mostrele de Fleximobil le găsise deja stăpân. La plecare, ne-a oferit și nouă niște pro-biotice. Probabil primite de la alte firme sau pacienți ca și mine.
  6. Pentru că are prezență și merge puțin mai departe. Au venit rezultatele la analize și, în minutul următor, ne-a sunat să ne liniștească în privința lor și să ne dea sfaturile cu care să mergem mai departe.

Acum, la trei zile de la momentul consultației, totul pare să fi intrat în normal!

Nicolae-Iordache Iordache (456 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu