Despre psihologie și noul CoronaVirus (perspectivă personală)

Nu sunt nici psiholog, nici antropolog, nici medic. Dar sunt, totuși, om, și îndrăznesc să am o opinie despre alți oameni, asemenea mie.

Câteva perspective:

  • Am fost mereu uimit de factorul social. „Alții poartă mască, port și eu” vs. „Alții nu poartă mască, nu port nici eu”. M-a uimit cum s-a trecut de la purtare în masă la nepurtare în masă, pe baza factorului social.
  • Sunt, în continuare, uimit, de lipsa de înțelegere a unui simplu fapt – să nu iei măsuri de protecție împotriva CoVID e un risc, cu potențiale efecte asupra ta, sau, indirect, asupra celor din jur, și, deci, din nou, asupra ta. Ei, riscul acesta pus în balans cu măsurile de protecție are aparent o singură soluție – „Să nu îți iei riscuri inutil, potențialul negativ e mare, efortul luat e mic”. E un pariu al lui Pascal – „Să mă protejez e ușor. Potențialul risc e mare. Voi alege să mă protejez, am doar de câștigat” (ideea nu e a mea). Ei bine, nu văd asta în jurul meu.

Am căutat imaginea de mai jos în online, să găsesc o altă sursă, nu am găsit. Pun, așadar, sursa: https://9gag.com/gag/a0NZM8O.

Sursa: https://9gag.com/gag/a0NZM8O
Olivian Breda (145 Posts)

Olivian Breda este Internet marketer din 2006, și lucrează în domeniu ca freelancer din 2009. Se ocupă de audituri de site-uri, atât pe partea de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), cât și legat de uzabilitate (experiența vizitatorilor pe site-uri). Face, de asemenea, implementări de site-uri pe platforma WordPress. Ca experiențe secundare, învață de multe lucruri, chiar dacă nu sunt în activitatea lui de bază – trimitere de newsletter-e, gestionare prezență pe rețele sociale, copywriting, organizare evenimente, training-uri. A urmat în liceu un profil informatic, o facultate de afaceri internaționale (ASE București) și un masterat în comunicare și relații publice (SNSPA București). Pe partea medicală a colaborat cu CisoDental.ro pentru realizarea site-ului și pentru promovare. Ulterior, pentru DeltaHospital.ro (în prezent, Ponderas Academic Hospital) s-a ocupat de partea de SEO și uzabilitate.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu