„Cum iti vei masura viata?” – lectura de vacanta la gura sobei

christensen Daca inca mai cauti ceva bun de facut in vacanta ce tocmai a inceput pentru multa lume, daca vrei sa (iti) faci un cadou de suflet atunci cartea profesorului Clayon M. Christensen ar putea fi un bun partener de sarbatori.

Este un eseu elaborat pentru a-ti trai viata cu semnificatie. Profesor la scoala de afaceri de la Harvard, lider in clasamentul top 50 thinkers 2013, autorul face o paralela intre destine de companii si destine de oameni. Gasesc ideea potrivita pentru medici; multi dintre ei traiesc intre aceste lumi: cea a afacerilor (in care se transforma tot mai mult medicina) si cea personala.

Te poate ajuta sa pui 2014 sa lucreze la ceea ce iti doresti sa devii. Cel putin in cazul meu voi reprioritiza/ reaseza unele lucruri.

O lectura placuta si care imbie la reflectie.

Iata un paragraf care m-a pus pe ganduri:

„Tendinta fireasca a multor parinti este sa se concentreze in intregime pe a-i construi propriului copil un CV cat mai plin: note bune, reusite sportive etc. Ar fi insa o grava eroare sa neglijezi cursurile de care are nevoie copilul tau ca sa fie inzestrat cum se cuvine pentru viitor. Odata ce ai aflat care sunt capabilitatile potrivite, „decompileaza”: gaseste experientele care sa-l ajute sa-si dezvolte abilitatile necesare pentru reusita. Este unul dintre cele mai importante si mai pretioase daruri pe care i le poti face!”

Lectura placuta si sarbatori frumoase!

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu