FAQ me! (II) Cand pot renunta in conditii de siguranta la contractul cu casa?

I: Am la cabinet contract cu casa de asigurari dar am si pacienti care platesc serviciile integral. As dori sa ma eliberez de corvoada birocratiei din relatia cu casa. Care ar fi momentul potrivit pentru a face acest pas?

R: Ar trebui mai inati analizat care este valoarea de marketing (nu valoarea consultatiilor) a actualului tau contract cu casa. Daca, de exemplu, majoritatea pacientilor platitori te gasesc in principal tocmai pentru ca ai contract cu casa, inceterea relatiei contractuale cu casa iti poate altera capacitatea de a genera business nou (pacienti noi la cabinet). Cred ca ar fi bine de stabilit mai intai care sunt canalele eficiente si de impact de promovare a cabinetului tau in vederea obtinerii de business nou. Va trebui sa te convingi ca actiunile tale de marketing aduc pacienti platitori separat de contactul cu casa de asigurari si businessul generat de acestia este in crestere constanta (vreme de circa doi ani). Daca si  volumul actual de business independent de asiguratori este suficient pentru a mentine atat activitatile de marketing cat si stilul de viata dorit in acel moment iti poti cere, cu riscuri minime, independenta fata de birocratia caselor de asigurari.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu