Eticheta de telefon

Telefonul e pentru e pentru a raspunde la el iar viata pentru a fi traita.

Uneori acestea doua intra in conflict. Fie telefonul devine mult prea agasant pentru a mai tine pasul, fie viata isi cere dreptul ei si atunci ajungi sa incalci flagrant unele conveniente/asteptari sociale fara sa poti controla macar consecintele.

Sloutii 3+1:

  1. Raspunde ori de cate ori poti oferi o atentie rezonabila.
  2. Nu raspunde atunci cand nu poti oferi suficienta atentie. A da „reject” este nepoliticos. Majoritatea telefoanelor au optiune de anulare a soneriei. Folositi-o. Daca respingi suna asa: „Acum fac ceva mai important decat sa vorbesc cu tine”. Nu poti sti in ce conditie/situatie se afla cel de la celalat capat al „firului”. O persoana rezonabila nu poate avea asteptari sa ii raspunzi in orice moment dar se asteapta sa vezi ca ai cautat-o si sa revii. De aceea…
  3. ...revino! Preferabil intr-un interval de timp acceptabil. Eu revin in cel mult 90 de minute in 99% din cazuri. A nu reveni este echivalent cu „nu-mi pasa de tine„, spus intr-un mod elegant.

3+1. Daca nu poti tine pasul, separa privatul de „business” si ia-ti un ajutor.

Sper ca asta sa te inspire in crearea unui nume de doctor mai „previzibil”.

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu