Recunoștință către dr. Alexandru Pesamosca și dr. Niculina Bratu

Recent, a fost ziua internațională a recunoștinței.

Îmi exprim recunoștința pentru doi doctori care m-au operat de câteva ori – dr. Alexandru Pesamosca (decedat) și dr. Niculina Bratu (profil activ, inclusiv fotografie, pe paginile: a. Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie București, fost Budimex,  b. Medlife).

Am scris și o dedicație în deschiderea cărții „Cine ești tu, doctore?”:

Ca experiență personală, știu despre interacțiunile cu domnul și doamna doctor din descrierea mamei, dar și direct, am avut interacțiuni și la o vârstă la care îmi amintesc lucruri.

Despre domnul doctor Pesamosca scrie pe Wikipedia:

A locuit din 1999, de când a rămas văduv, într-o cămăruță din Spitalul „Marie Sklodovska-Curie” (fostul „Budimex”) din București. În ultimii ani nu a mai operat, ci doar a dat instrucțiuni medicilor chirurgi care veneau să-i ceară ajutorul.

După ce m-am stabilit în București, la un moment dat, am fost la domnul doctor Pesamosca, era în spital, mi-a zis un lucru care a rămas în mine (citat foarte aproximativ): „Nu îmi fac griji pentru ce e după viața aceasta, lucrurile pe care le-am făcut aici îmi dau siguranță în trecerea în viața următoare”. M-a impresionat că făcuse atâtea lucruri, încât avea o certitudine – făcuse ceva bine.

Despre ambii doctori am o părere foarte bună referitor la dedicația pentru alți oameni. O viață personală cu greutăți, o viață profesională cu împliniri. Să îl pui, constant, pe cel din fața ta deasupra problemelor personale. Și să faci asta o viață. Constant, să pui pe altcineva deasupra nevoilor tale.

Un alt aspect e legat de volumul de muncă. Multă, foarte multă muncă, efort, ani de zile, zeci de ani, vieți întregi muncind.

Când i-am dus doamnei doctor cartea „Cine ești tu, doctore?”, i-a arătat-o unui coleg, doctor, și mi-a spus ceva în genul „Mie meseria nu mi-a dat răgazul să scriu cărți”, s-a bucurat să primească dedicația.

Amintirile, vechi și influențate de trecerea timpului, despre experiența din spital, sunt mai neplăcute. Amintirile legate de cei doi doctori sunt, mereu, luminoase.

Resurse despre cei doi doctori:

Cu doamna doctor nu pun fotografie în articol din motive de copyright, am precizat la început și în linkurile imediat mai sus câteva surse unde se pot găsi imagini.

O fotografie cu domnul doctor:

File:Alexandru Pesamosca.jpg - Wikimedia Commons

File:Alexandru Pesamosca.jpg – Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alexandru_Pesamosca.jpg

 

Olivian Breda (134 Posts)

Olivian Breda este Internet marketer din 2006, și lucrează în domeniu ca freelancer din 2009. Se ocupă de audituri de site-uri, atât pe partea de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), cât și legat de uzabilitate (experiența vizitatorilor pe site-uri). Face, de asemenea, implementări de site-uri pe platforma WordPress. Ca experiențe secundare, învață de multe lucruri, chiar dacă nu sunt în activitatea lui de bază – trimitere de newsletter-e, gestionare prezență pe rețele sociale, copywriting, organizare evenimente, training-uri. A urmat în liceu un profil informatic, o facultate de afaceri internaționale (ASE București) și un masterat în comunicare și relații publice (SNSPA București). Pe partea medicală a colaborat cu CisoDental.ro pentru realizarea site-ului și pentru promovare. Ulterior, pentru DeltaHospital.ro (în prezent, Ponderas Academic Hospital) s-a ocupat de partea de SEO și uzabilitate.


Un comentariu

Trimite comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.©2022 Cine ești tu, doctore? Termeni și condiții | Politica de confidențialitate