Despre valori și autoimpunerea acestora

Americanul Michael Phelps, sportivul cel mai titrat din istoria Jocurilor Olimpice, a fost suspendat șase luni de Federația Americană de Natație, după ce a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate…

Știrea de mai sus este proaspătă, de astăzi. Mi se pare interesantă pentru contradicția cu etica, moralitatea ce bântuie enclava mioritică în care ne ducem veacul. La urma-urmei ce are a face înotul cu șofatul? Că doar nu înoată dom’le pe autostradă. Și, nu-i așa, cu toții mai greșim, hai să-l mai iertăm o dată că uite câte a făcut pentru țară.

Probabil că are a face în aceeași măsura precum penalul cu antrenatul echipei naționale de fotbal, plagiatul cu prim-ministeriatul sau sentința de integritate cu prezidențiatul întregii suflări a medicilor din Romania și, bonus, rectoratul unei mari universități de științe medicale din Romania.

Trebuie să înțelegem că dacă vrem o societate mai bună trebuie să facem curat prin curțile noastre (partide, guverne, societăți sportive sau profesionale) și să stabilim ce este pentru societate și ce nu. Și apoi să acționam făra eroare pentru impunerea și apărarea acestor valori.

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu