CINE ESTI TU, DOCTORE? – Inainte de lansare (V)

Pe cine avem in vedere?

Audienta primara – (pe parcursul intregii carti vor percepe ca aceasta a fost creata special pentru ei):

  • Toti medicii specialisti de ambulator care lucreaza (si) in cabinete medicale individuale: circa 7000 de medici in Romania.
  • Medici stomatologi (in special posesori ai cabinetelor individuale): circa 12000. Sunt primii antreprenori din medicina romaneasca. Competitia este acerba iar veniturile acestora depind semnifivativ de calitatea serviciilor si mai ales de imaginea pe care si-o creeaza.

 Audienta secundara (vor gasi cartea utila desi unele pasaje din ea nu par a li se adresa in mod special):

  • Medici de familie: circa 14000. Ei beneficiaza de o mai mai mare stabilitate a numarului de pacienti. Este un efort mare pentru a-si aduna un numarul dorit de pacienti dar, odata acesta atins, in principiu nu poate/merita a fi marit iar pacientii sunt destul de stabili (nu migreaza prea mult).
  • Medici specialisti de ambulator care lucreaza in policlinici private sau de stat (5000); se pot regasi in majoritatea pasajelor din carte insa nu controleaza integral efortul de maketing si nici nu sunt beneficiari exclusivi ai acestuia.

 Audienta tertiara:

  • Medici rezidenti: cartea nu are aplicabilitate imediata dar poate fi sursa de idei pentru a-si pregati din timp momentul in care vor deveni specialisti in plina competitie. Ii mai poate ajuta si sa isi aleaga in cunostinta de cauza viitoarele parcursuri.
  • Studenti la medicina: i-ar putea edifica in privinta specialitatilor care le vor avea de urmat si a abilitatilor de care au nevoie pentru o cariera de succes (in special in ambulator).
  • Medici care practica exclusiv in spitale: cartea va castiga in relevanta doar atunci cand in Romania va fi o concurenta serioasa intre unitatile spitalicesti. Pana atunci ea poate servi doar ca ghid pentru o posibila concurenta cu… colegii din sectie. Si asta doar in cazurile in care colaborarea se dovedeste fara echivoc ca nu este o idee prea buna.
Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu