CINE ESTI TU, DOCTORE? – Inainte de lansare (IV)

Cum este scrisa cartea?

Am dorit sa ne departam de ideea de manual. Ne-am gandit ca ultimul lucru pe care si l-ar dori un medic ar fi sa mai citeasca o noua literatura prescriptiva pe langa cartile lui de specialitate.

Asa ca:

  • Am scris in mare parte la persoana a doua cu un limbaj antrenant, simuland un monolog tinut parca cu cititorul de fata. Speram ca in acest fel vom angaja mai mult cititorul, ca vom fi o soapta la ureche, o „voce a constiintei” pe alocuri si dupa ce va fi terminat de citit.
  • Am dat foarte multe exemple din realitate. Ele ilustreaza mai bine teoriile prezentate, stimuleaza creativitatea si sunt antrenante pentru cititor. In unele dintre ele, din motive evidente, am preferat sa protejam protagonistii.
  • Am promovat foarte mult ceea ce se poate face si ne-am ocupat mai putin de ceea ce nu se poate face. Nu vrem sa crestem numarul de bariere pe care si-asa unii medici tin sa le tot vada pe drumurile pe care pasesc.
  • Am promovat anumite surse, in special carti, care la randu-le ne-au inspitrat si pe noi.
  • Unde am gasit ca este cazul am citat din alti autori ca sa ne intarim mesajele.
Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu