Cat de departe ajunge cine se scoala de dimineata?

Sunt la schi. Ieri dimineata am plecat impreuna cu prietenul meu Doru Mircea sa schiem ceva mai de dimineata decat restul grupului, am ajuns la baza partiei cam pe la ora noua. Fara sa stam la coada, am luat repede o telecabina pana in varful muntelui si ne-am bucurat de zapada inca neravasita de alti schiori si de pacea muntelui. In cincisprezece minute facusem deja fotografiile cu soarele rasarind dintre din nori si o coborare memorabila. Pe la ora zece, dupa ce am mai fost si pe alte partii, am revenit pe prima partie. Deja era altceva. Incepusera sa se formeze damburi de zapada, nu ne era rau deloc dar senzatia era cu totul alta. Daca am fi dormit o ora in plus nu am mai fi trait acea vraja matinala. O ora in plus de lenevit si am fi primit ceea ce primesc toti cei care se scoala tarziu, coada la telecabina si telescaund si o partie ceva mai sifonata.

Nu vreau sa intaresc zicala conform careia „cine se scoala de dimineata departe ajunge„. Sunt oameni care se scoala mai tarziu si sunt fericiti. Vreau insa sa extind ideea catre oportunitatea de a fi inovator, de a face lucruri inaintea altora. Ai putea gasi partia neatinsa iar daca traiesti bine cu singuatatea vei gasi o seama de recompense: vei fi vazut ca inovator de catre ceilalti in special cei din grupul tau tinta, ai putea oferi o vreme servicii la un pret ceva mai mare pana cand si colegii tai se vor trezi si porni la drum, ai putea deveni un specialist mai bun decat cei care ajung mai tarziu pe partie.

In mod similar functioneaza si ideea de a-ti promova constient, consistent si consecvent numele sau brandul tau sau sa iti faci un blog sau sa iti facu un site web. Daca o lasi pentru 2015, deja se vor mai fi trezit si altii ca tine iar partia are deja damburi.

Este drept totusi ca uneori vei fi ajuns de dimineata la baza partiei doar ca sa descoperi ca nu functioneaza telecabinele. Ai si riscuri atunci cand iesi din turma.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu