CADA(ve)RIU?

big_lso_0611 De regula nu atac persoane! De data asta e o exceptie.

De regula nu scriu ceea ce nu as putea spune persoanei daca ar fi de fata! Nu voi face o exceptie.

Nu-l cunosc! Nu ma asteptam ca acest Ministru sa schimbe ceva radical. Recunosc ca nu ma asteptam nici sa nu faca mai nimic. Si cand zic mai nimic o fac doar pentru ca eu nu am cunostinta ca el sa fi facut ceva vizibil si bun in 6 luni de mandat.

Dar ma asteptam sa aiba compasiune fata de oamenii care din cand in cand mai merg in spitale; sa vrea sa le fie mai bine. Ma asteptam sa isi doresca sa schimbe ceva spre mai bine chiar daca stia ca este extrem de greu. Ma asteptam sa i se urce sangele in cap de indignare cand afla cum suntem jefuiti la drumul mare si lasati apoi sa sangeram fara ajutor si oarecum in pustiu. Si sa arate asta prin tot ceea ce poate sa faca. Sau sa renunte. Pentru ca ma asteptam sa fie inainte de toate OM.

Ce a facut? S-a dat cu rechinii fara nicio jena. A reactionat tarziu, previzibil si prost. A manipulat („uite ce campanie de denigrare au facut astia pentru mine!”). A fost in prima linie a minciunii si nu a adevarului. In ciuda tuturor evidentelor ca asta se lasa cu boli, spitalizari indelungate, bani irositi si, in cele din urma, cu cadavre.

Toate astea au fost chestii de optiune personala. Putea sa decida ca e alba sau ca e neagra. A ales negrul.

De aceea pentru mine este ministrul (Rechinas) CADA(ve)RIU.  (Un) Trist!

Ca noi toti zilele acestea.

Nicolae-Iordache Iordache (456 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu