Vorbeam deunazi cu un medic de familie drag mie si pe care il respect foarte mult.
Spunea domnia sa:
„Atunci cand am timp sa vorbesc suficient cu pacientii, le prescriu mai putine medicamente. In unele cazuri as putea chiar sa nu le prescriu medicamente deloc. Cu cat stau mai putin de vorba cu ei cu atat mai multe medicamente am tendinta sa le administrez.”
Are sens? Daaaaa!
Din punct de vedere al intelegerii holistice a organismului uman si a conditiilor cu care pacientii se prezinta la medic? Daaaaa!
Din punct de vedere economic? Daaaaa!
De ce facem fix pe dos?
Iata o sansa pentru un medic vizionar si ambitios.
Partajează pe WhatsAppNicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.