Câteva site-uri pe care să petreci niște ore în week-end

Mă gândeam ce să recomand ca site-uri de pierdut vremea în week-end. Și am pornit de la unul două site-uri din lista mea de site-uri pe care m-am uitat mai mult sau mai puțin cu atenție, și am tot crescut, până am ajuns la dimensiunile unui articol. Așa că iacătă-mă-s cu un articol pe blog. :)

Deci, dacă vreți, într-o duminică liniștită să pierdeți vremea pe niște site-uri, mai ușurele, mai relaxate, fără mari supărări, fără indignări și nervi, vă recomand cele de mai jos.

  • Actual și subtil (poezie): Ivcelnaiv – Scrie poezie (pare o vină), dar o scrie într-un stil modern și actual. Dați-i o șansă, dacă nu îl știți deja. Autorul e anonim. Îl găsiți și pe Facebook.
  • Filozofic și actual (editoriale): Surpriza | lui Mihnea Măruţă – Scrie pe teme foarte serioase într-un stil plăcut lecturii. Nu te forțează să îi iei ideile. Uneori, te provoacă. Pe Facebook postează și alte lucruri.
  • Fermecător (reportaje / eseuri): Viorel Ilișoi – I-au spus alții, un Creangă modern. Scrie cu un mare farmec. Am impresia, citindu-l, că ar putea vorbi despre absolut orice, și m-ar face să pricep lucruri pe care nu le-am găsit până acum.
  • Complex (cultură / actualitate): Dilema Veche – Aici e o alegere de mai multe duminici. Puteți naviga pe site, găsiți niște autori care să vă placă, și ulterior să îi citiți în continuare. O parte din conținut este contra cost. Îl citesc pe Andrei Pleșu constant, și, periodic, pe Andrei Gorzo și pe Vintilă Mihăilescu. Temele sunt serioase, dar tonul domol. O lectură mai „grea”, totuși.
  • Amuzant (artă / imagini): banksy (@thereaIbanksy) | Twitter – O galerie foto cu imagini (faceți click pe o poză, apoi navigați cu stânga-dreapta între imagini). În general, te pun pe gânduri. Are tendințe rebele și mai non-relaxante, dar în general e un stil de umor pe care îl apreciez.
  • Amuzant și creativ (eseuri): Scott Adams Blog – Site-ul trebuie citit într-o notă de umor. Dacă îl iei în serios, lucrurile sunt grave. Dacă te uiți la el însă cu un ochi de persoană care vrea să se simtă bine, vei râde. Sigur, umorul cere creativitate și surprize, de asta am specificat și că este creativ. Însă nota principală e umorul.
  • Melancolic (eseu): soirs – Cea mai „întunecată” recomandare din lista mea. Cu toate acestea, domnul, în supărările și mâhnirile lui, scrie foarte bine, cu stil și precizie. Te pune pe gânduri, te provoacă. Are uneori tente deprimante. Soluția mea e să iau câteva ore pastile cu el, apoi îi evit blogul. Apoi îl recitesc. Autorul locuiește, probabil, în Franța. Am găsit pe blog idei pe care nu le-am regăsit în alte părți. Uneori, șterge ce postează, șterge uneori blogul cu totul, trăiește ce scrie.
Ken Douglas - Free,  https://flic.kr/p/SNgiH
Ken Douglas – Free, https://flic.kr/p/SNgiH
Olivian Breda (146 Posts)

Olivian Breda este Internet marketer din 2006, și lucrează în domeniu ca freelancer din 2009. Se ocupă de audituri de site-uri, atât pe partea de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), cât și legat de uzabilitate (experiența vizitatorilor pe site-uri). Face, de asemenea, implementări de site-uri pe platforma WordPress. Ca experiențe secundare, învață de multe lucruri, chiar dacă nu sunt în activitatea lui de bază – trimitere de newsletter-e, gestionare prezență pe rețele sociale, copywriting, organizare evenimente, training-uri. A urmat în liceu un profil informatic, o facultate de afaceri internaționale (ASE București) și un masterat în comunicare și relații publice (SNSPA București). Pe partea medicală a colaborat cu CisoDental.ro pentru realizarea site-ului și pentru promovare. Ulterior, pentru DeltaHospital.ro (în prezent, Ponderas Academic Hospital) s-a ocupat de partea de SEO și uzabilitate.


Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „Câteva site-uri pe care să petreci niște ore în week-end”

Lasă un comentariu