De insist să cred că sistemul EMC e o prostie

  1. Pentru că recompensează efortul și nu rezultatul. E ca și cum statul ar stimula oamenii să facă sex în loc să îi sprijine pe cei care au deja copii.
  2. Pentru că nu vorbim de aprecierea unui efort real de dezvoltare; este vorba mai degrabă de un efort simulat: o taxa de participare la un eveniment unde nu te întreabă nimeni ce ai văzut/învățat, un abonament la o revistă gratis pe care nici nu o citești… Continuând în linia de mai sus, nici nu mai vorbim de aprecierea activității sexuale (cu scop de a procrea) ci doar a gemetelor produse.
  3. Pentru că a creat mici industrii conexe care introduc și încurajează în interiorul sistemului de sănătate obiceiuri proaste ale societății. De exemplu putem vorbi de trafic de puncte, turism medical sau creditarea non-valorii. In aceeași idee, a apărut o industrie care te inspiră să scoți niște gemete mai valoroase, sa le plasezi acolo unde ele pot fi mai bine apreciate sau chiar sa pună pe altul sa geamă în locul tău.

Și dacă sistemul acesta nu este bun, atunci care-i soluția? Nu am o soluție dar am câteva idei. Despre acestea, în articolul următor.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Un comentariu la „De insist să cred că sistemul EMC e o prostie”

Lasă un comentariu