Proiecte cu care ne mândrim (1):

Cartea RePrezintă! – De ce și cum să îmbrățișăm dicursul schimbării în sănătate

Cateva ganduri de la cititori despre prima carte dedicata discursului public in sanatate:

  1. Scrisa si exemplificata cu discursuri despre sanatate
  2. Organizata exclusiv in sprijinul discursului de schimbare
  3. Ofera scurtaturi importante si lucreaza cu si pentru “materialul clientului!”

 

V-ați uitat vreodată în jur și v-ați mirat că mătasea nu-i la fel de comună ca frunza și ca iarba? Chiar este un lucru de mirare. Acum douăzeci și ceva de ani, mass-media (câtă era) abunda în sfaturi de tipul „cum să faci o avere din viermi de mătase, în trei pași simpli”. Nu-mi pot imagina ce a mers prost, cei trei pași erau într-adevăr simpli și imposibil de greșit…

            RePrezintă! e o carte într-adevăr ciudată – prin aceea că nu își propune să te învețe să prezinți în trei pași simpli. Nu e un teleferic ce te duce în vârful muntelui, ci mai degrabă un ghid experimentat care îți reamintește ce să pui în rucsac – și ce să faci când te prinde viscolul.

             Cam la 3 minute după ce l-am cunoscut pe doctorul Iordache mi-am notat câteva aspecte tehnice legate de prezentarea domniei sale. Peste încă vreo două minute mi-am dat seama că în loc să ascult muzica îmi notez ce brand sunt instrumentele, am rupt foaia cu pricina și am început să experimentez modul în care interacționa emoțional cu sala. După lecția aceasta, am fost foarte curios să-i citesc cartea.

                Mă așteptam să fie o carte pentru începători – și, într-adevăr, le va fi foarte utilă. Însă este cel puțin la fel de utilă vorbitorilor cu experiență, întrucât abordează filozofia și principiile din spatele prezentărilor cu public. Filozofia din spatele muncii din spatele magiei din spatele scenei, ca să spun așa…

                Nu mă tem că în douăzeci de ani o să trebuiască să ne facem loc cu cotul pe stradă din cauza excesului de vorbitori în public și prezentatori. Însă cred că RePrezintă! reprezintă (sic!) o treaptă către o calitate net superioară a acestor prezentări și evenimente.”

Gabriel Saramet, farmacist, Conferentiar Universitar, Prodecan al Facultatii de Farmacie al UMF “Carol Davila”

 

              “Pe la începutul anului am găsit această carte pe net și am comandat-o imediat. În săptămâna aceea urma să particip, în calitate de speaker, la o conferință și îmi pregătisem deja prezentarea, apoi, ca lectură de seară, am început să citesc RePrezintă! Se făcuse vreo trei dimineața și nu-mi venea s-o las din mână plus că, pe măsură ce o citeam, îmi dădeam seama cât și în ce fel mi-aș fi modificat diapozitivele. Din fericire, unul dintre sfaturile principale ale cărții e să nu-ți modifici discursul cu o zi înainte, altfel, cu siguranță asta aș fi făcut. Mi-am ținut atunci prezentarea cu regretul că ar fi putut fi mult mai bună, iar experiențele ulterioare nu au făcut decât să îmi confirme asta. Desigur, oricine își dorește să rămână în memoria auditoriului său. Fiecare dintre noi își dorește să fie ”altfel”, să fie un brand. Tocmai de aceea, încă de la început, cartea te îndeamnă să îți răspunzi, în principal, la trei întrebări: ce RePrezinți? pe cine RePrezinți și de ce prezinți? Dacă nu ai răspunsurile la aceste întrebări, poate ar fi bine să te oprești și să resetezi ce ți-ai propus să prezinți. E important să reușești să transmiți celor ce te ascultă dorința de evoluție, provocarea schimbării, respectul pentru etică, iar cartea lui Nicu Iordache este îndrumarul perfect. Dintre toate acestea, mie cel mai important mi se pare discursul Schimbării. Să reușești să inspiri și să motivezi. Și să informezi, desigur. Recomand.”

Mihaela Nedelcu-Luncan

 

               “Citind cartea am simtit nevoia unei schimbari, dupa ani de zile in care am prezentat vreau sa RePrezint! Multumesc Nicu pentru inspiratie!”

Marius Berheci  – Director vanzari, Leo Pharma

 

             “A fost .. placut si nu numai. Mi-au placut luciditatea si exigenta. Mi se pare ca ai reusit sa faci ceea ce, la randul tau, astepti: sa respecti inteligenta cititorului/ auditorului. Iti doresc sa fii (in continuare) schimbarea catre care aspiri.”

Camelia Drama – Director HR, Medicover Romania

 

               „O carte ffff pragmatica despre Public Speaking (in orice domeniu sau situatie), un ghid pentru cei care vor sa iasa din rand. Felicitari Nicu!”

Lucian Cretu – Director Marketing, Bayer Healthcare

 

             „Recomand cu mare încredere tuturor celor care au legătură cu sistemul medical! Nicolae Iordache Iordache este unul dintre cei (puțini din păcate) care chiar știu despre ce vorbesc!”

(Ne bucuram pentru apreciere, este totusi un pic cam generalizat pentru modestia mea, sunt multi altii la randul lor cunoscatori fini pe segmentul lor de expertiza. n.n.)

Ramona Gheorghiu – Senior consultant, MOBIX Franta

 

           “Ma bucur atunci cand vad ca mai exista speranta si preocupare pentru latura umana a comunicarii si relationarii intre medici si pacienti. Cu atat mai mult cu cat comunicarea presupune prezentarea de fapte si idei intr-o maniera care sa permita celor doua parti implicate castigul reciproc al increderii si al cladirii unei relatii durabile.
Prin noua sa carte „RePrezinta„,
 Nicolae Iordache Iordache ne pune la indemana un instrument valoros in dezvoltarea acestei comunicari.
Multumesc Nicule pentru ocazie si pentru ca impartasesti cu noi semintele schimbarii.”

Gabriel Cervatiuc – Stomatolog, Dijon, Franta

 

               “În ceea ce privește cartea „RePrezintă”, a fost cartea potrivită la momentul potrivit, iar cu riscul de a părea un clișeu, mi-a confirmat că „nu există nu pot, ci nu vreau”.  Acum există doar „Pot mai mult”.

                Am tratat-o ca un manual și am respectat întocmai fiecare pas. Astfel am reușit să fiu un comunicator și sper în timp să plusez cu „bun”. M-a ajutat să fiu un auditor mai bun. Chiar dacă nu am ceva de învățat din mesajul prezentării, tot sunt mai câștigată deoarece învăț câte ceva din modul în care este făcută prezentarea . Acum informația mi se pare prea puțin relevantă dacă nu este împărtășită, mai mult decât atât, am devenit atentă la modul în care transmit sau îmi este transmis mesajul.

                Este ceva în felul în care scrii care îți spune constant că „Poți!!”, este puterea exemplului tău propriu! Și nu este la modul „Dacă eu pot, poți și tu”. Nu. Este „dacă tu îți dorești și muncești la fel de mult și îți recunoști limitele doar pentru a le depăși mai apoi” ,da, vei reuși. Să insufli dragoste pentru muncă și să nu vinzi iluzia rezultatului rapid și sigur, să convingi prin adevăr, este ceva nobil.”

Mihaela Acasandrei, Nutritionist, Iasi

oferta-comerciala-carti

 

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu